Onze cursussen

Wij geven in verenigingsverband gedrags- en gehoorzaamheidscursussen vanaf puppy tot volwassen hond, (obedience - vanaf nu de cursus gehoorzame hond), behendigheid (agility), flyball.
Wij geven voorlichting over de verzorging van uw honden en organiseren tevens voor onze leden wandelingen, workshops, een clubdag of clubmatch met BBQ en EHBO-cursus t.b.v. honden.
De cursussen worden gegeven door, de Raad van Beheer gecertificeerde, kynologische instructeurs. Wij trainen met de honden uitsluitend buiten. Puppys trainen binnen bij slecht weer. Als het hard regent verschuiven we de les. En prikbanden en slipkettingen zijn op onze training taboe

ckvvo bc

Deelnemen aan een cursus

Door op onderstaande knop te drukken verschijnt een formulier waarmee u zich kunt inschrijven voor een cursus. U ontvangt via het systeem automatisch een ontvangstmelding. Betalen doet u eerst na ontvangst van een betalingsverzoek.

Waar beginnen we mee

Iedereen, die voor het eerst een cursus bij de KVVO gaat volgen, start met een theorieles.

Inhoud cursussen

Een greep uit de oefeningen die aan bod komen: aandacht vragen, clickergebruik, stemgebruik, meelopen, volgen aangelijnd, alle wendingen, tempowisselingen, halthouden. posities zit, af, plat, staan (geleider naast hond), komen op bevel, zit voor, voet en naast, de dierenartsoefening, o.a. oortjes nakijken, gebit controleren, gebruik snuitbandje, af en blijf, 1 minuut, 1 meter afstand baas-hond, gecontroleerd spelen en los, blijven in auto, hond uit auto halen, uitlaatdiscipline, negeren fietsers en trimmers, staand afdrogen en plat borstelen, doosje/voerbak discipline, in restaurant op de plaats blijven

Doelgroep cursussen

Voor honden tot 6 maanden is de puppycursus bedoeld.

Voor honden ouder dan 6 maanden zijn de obediencecursussen bedoeld. Dat heette vroeger elementaire gehoorzaamheid, we noemen dit nu Gehoorzame Hond I en II.

De cursus Gehoorzame Hond I (GH I) is gesplitst in GH I beginners en GH I gevorderden.
Honden die de puppycursus hebben doorlopen alsook honden die ouder zijn dan 6 maanden komen terecht in de cursus GH I beginners.
Op een later moment kunnen deelnemers na GH I doorstromen naar de GH II.
Voor GH I en GH II is het mogelijk een landelijk diploma te behalen.

Sportief bezig zijn met je hond

Voor hondeneigenaren die met hun hond sportief op een andere manier bezig willen zijn bestaat er 'agility' en 'flyball'.
We kennen hierin beginners en gevorderden. Er zijn voor deelname aan agility enkele voorwaarden verbonden. De hond moet minimaal 12 maanden oud zijn en daarnaast qua gehoorzaamheid functioneren op niveau obedience A (of vergelijkbaar, dus GH I ).
De minimumleeftijd van de hond om mee te kunnen doen aan flyball bedraagt 8 maanden. Er mag aangelijnd gewerkt worden b.v. met een flexilijn.


Op verzoek en bij voldoende aanmeldingen starten we weer met Flyball. Geschikt voor honden die graag met een bal spelen, graag rennen en daarmee energie kwijt kunnen.

kvvologo

Historie

De K.V.V.O., de Kynologenvereniging Valkenburg en Omstreken is een vereniging voor liefhebbers en kenners van honden en is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied te Amsterdam.

De vereniging is opgericht op
14 juni 1967 door Dhr. P. Donselaar en verkreeg Koninklijke goedkeuring op 8 december 1970.rvblogo

Volg ons via:

© KVVO algemene voorwaarden privacy statement